الثلاثاء، 6 يناير 2015

طريقة عمل السينابون How do Cinnabon



مكونات العجينة

٤ كوب دقيق يستحب جدا الضحى
بيضتين
كوب سكر
نص كوب زبدة مذابة
معلقتين صغيرين ملح
كوب لبن
معلقتين خميرة فورية ياريت كيس مغلق زي اللي في الصورة مش شرط نفس النوع المهم يكون مقفول عشان المفعول




ننزل باللبن والبيض والسكر والزبدة ونضربهم عادي جدا ينفع طبعا نعملها بمضرب البيض عادي جدا بس بنسهل علي الي معندوش مضرب وخدو بالكو من الغلطه الي وقعت فيها حطيت اللبن بارد لكن هو لازم يكون دافي عشان الخميرع تتفاعل





ننزل بالخميرة ونكمل ضرب وبعد كدا الدقيق والملح





ونعجن عجنة كويسة ونحطها في بولة مدهونة بمادة دهنية

 ونغطيها ونسيبها تخمر تلت ساعة في مكان دافي وياريت 

لو المكان ده يكون الفرن بعد مانولعو دقيقتين ونقفل عشان 

يدفي




نطلعها بعد ماخمرت ونلاقيها مغرية بالمنظر دا ونفردها 




نيجي بقى للحشوة 
زبدة
سكر بني " هاقولكم بيتعمل ازاي في الصورة الجاية"
معلقتين قرفة
عين جمل "بيدي طعم عالمي زي الاصلية"






طريقة عمل السكر البني

كوب سكر

معلقتين عسل اسود ونخلطهم كدا هاتبقى سكر بني





نخلط السكر البني مع القرفة





بعد ما فردنا العجينة نفرد الزبدة وننزل بالسكر بالشكل دا




ننزل بالعين جمل المفتت كدا ونلف بالرااااحة خالص عشان دي عايزة تتعامل بالعقل جدا عشان عين الجمل ميخرمش العجين




ونقطعها بسكينة حامية جدا بالشكل دا قطع متساويه




ونرصها في صينية ونسيبها ترتاح تقريبا ربع ساعة





حجمها هايكبر بالشكل دا وندخلها الفرن على نار عالية لمدة

 تلت ساعة علي 180 درجه






دي بقى مكونات التوبينج

كوب جبنة كريمي اي نوع انا استخدمت نوع اسمه 

الدمياطي ينفع اي نوع بس ميكونش فيه نكهه زي الفلفل 

والزيتون والطماطم لا لازم تكون ساده 

كوب سكر بودرة 
كوب زبدة 

معلقة فانيليا اكستراكت سايلة لو معندكيش ومش لاقيها 

ينفع عادي بودره بس يستحسن السايله طعم وتأثير تاني







ننزل بالجبنة في الخلاط ونخلطها شوية وبعد شوية ننزل 

بالزبدة وبعدين السكر وفي الاخر الفانيليا






تطلع بالشكل دا 





واول ما السينابون يطلع مالفرن ندهنه على طول بالتوبينج 

وهو سخن عشان يسيح عليه 




نزينه بالعين جمل 



و يتقدم بالشكل دة






ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق